Здравейте колеги днес както си карах извънградско и ми светна лампата с дюзата и така доста време свети по късно пак си светеше и както си карах изгасна. Какво означава това? Рядко ми се случва но единия път направо колата работеше на -50% мощност... Ако сипя добавка ще направя ли така да не светва въпросната лампа ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Светва ми лампата с дюзата
Collapse
X
-
При мен пък едното реле отпред при акумулатора явно беше тръгнало да си заминава и при нашите "равни" пътища правеше лоша връзка и ми светваше дюзата, а понякога и гаснеше. Слизаш наместваш и всичко ОК. Смених го и повече не съм имал ядове. Интересното беше, че не записваше никакви грешки.
Това е моя опит, но той е от бензинова. Дано съм ти бил полезен.sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB
Comment
-
Първоначално публикувано от lan Покажи съобщениеПри мен пък едното реле отпред при акумулатора явно беше тръгнало да си заминава и при нашите "равни" пътища правеше лоша връзка и ми светваше дюзата, а понякога и гаснеше. Слизаш наместваш и всичко ОК. Смених го и повече не съм имал ядове. Интересното беше, че не записваше никакви грешки.
Това е моя опит, но той е от бензинова. Дано съм ти бил полезен.
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27463
индикатор № 7Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениеhttp://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27463
индикатор № 7
Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007
Comment
-
Първоначално публикувано от Raiko0 Покажи съобщениеЗа 5 години откакто я имам колата това се е случвало 3-4 пъти 2 пъти от които бях слагал нафта от ЛУКОЙЛ от които единия път направо колата работеше на 50% от мощността си... но нито ми е гаснела нито нищо.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
колеги ходих на диагностика - дава ми потенциометъра на педала, нещо друго може ли да е, да се провери преди да се наливат пари и евентуално къде и за какви пари е тоя потенциометър.Имаше пост със снимки как се оправя буксата / ако е от нея/ , но не мога да го открия, ако някой може да постне линка към картинките ще съм благодарен - да започна от буксата под жабката.
Благодаря на отзовалите се !Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениеколеги ходих на диагностика - дава ми потенциометъра на педала, нещо друго може ли да е, да се провери преди да се наливат пари и евентуално къде и за какви пари е тоя потенциометър.Имаше пост със снимки как се оправя буксата / ако е от нея/ , но не мога да го открия, ако някой може да постне линка към картинките ще съм благодарен - да започна от буксата под жабката.
Благодаря на отзовалите се !Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
точно за това питах , много благодаря , до буксата как се стига - сваля ли се жабката, пръскане със спрей, припояване ?
ако се наложи смяна на потенциометъра къде да търся и каква пара е горе-долу ?
http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
785 лева - това е невероятно направо, да взема да купя още една алфа ли / за части /Last edited by ivo_63; d.m.y г., 18:33.Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениеточно за това питах , много благодаря , до буксата как се стига - сваля ли се жабката, пръскане със спрей, припояване ?
ако се наложи смяна на потенциометъра къде да търся и каква пара е горе-долу ?
http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
785 лева - това е невероятно направо, да взема да купя още една алфа ли / за части /Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
ще мога да направя процедурата в неделя - събота сме на работа, може ли да стане някаква беля / защото я карам колата/, няма никакви симптоми освен индикатора- не гасне, не подскача и тн, но ту светва ту гасне индикатора, особено ако е сутрин в студаAlfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
Comment